Indkapslet dybt i den grønlandske indlandsis, ligger en gammel amerikansk koldkrigsbase begravet som et fastfrosset monument over en anden tid. Basens navn er Camp Century. Men isen smelter og frem vælter mørke hemmeligheder, der kan risikere at forpeste forholdet mellem Grønland, Danmark og USA, men værre endnu; forpeste naturen, miljøet, fangstdyrene og menneskene, der lever der.

Installationen Memory er udviklet til Geologisk Museum i København som en kunstnerisk bearbejdning af den store miljømæssige problematik omkring utallige forladte militærbaser på Grønland. Håbet med projektet er at lægge op til undren, undersøgelse, overvejelse og diskussion. Hvem står med ansvaret for oprydningen inden det er for sent?

Installationen, med dens indvendige lydinstallation, er som en portal til den grønlandske tundra og de forladte militærbaser. Her må du bruge dine sanser, for her er mørkt og blæsende, men hvis du hører ordentligt efter, vil installationen tage dig med ned i de mørkeste kapitler af en uhyggelig og kompliceret problematik, der måske kan løses lige her

i hjertet af København.

Installationen er symbolsk placeret midt i Per Kirkebys Arktis inspirerede udsmykning af rotunden på Geologisk Museum. Projektet skaber altså dermed et møde mellem modsætninger, imellem installationen og den eksisterende arkitektur. Det mørke, firkantede, menneskeskabte objekt, midt i Per Kirkebys farverige fortolkning af vildskaben i den arktiske natur - en alien, et fremmedlegeme, midt i den arktiske vilde natur, som ikke burde være der. En elefant i rummet som du ikke kan komme uden om uden at tage stilling til den.

Men dette er ikke et sted, der skal forklares.

Det er et sted, der skal opdages

Adam Hermansen
Adam Hermansen
Adam Hermansen
Adam Hermansen
Adam Hermansen
Adam Hermansen
Show More

Grønland

1/2
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean